Kaukaan osastojen välinen salibandyturnaus 2.2.2019

kuvat: Jouko Behm

teksti: Katri Forstén

Tämä perinteinen tapahtuma on aina ollut menestys ja onnistunut, mutta tänä vuonna laitettiin vielä vähän paremmaksi; joukkueita oli enemmän ja jälkipelit käytiin runsaammalla osallistujamäärällä kuin viime vuonna. Kaiken kaikkiaan erittäin hieno päivä sekä osallistujille että järjestäjille. Pelien taso oli korkea ja pelit tasaisia; mukana oli useita Salibandyliiton divaripelaajia eri joukkueissa. Naiset olivat myös kiitettävästi edustettuina.

Turnaus pelattiin tänäkin vuonna yksinkertaisella sarjalla ja finaalilla eli jokaiselle joukkuelle tuli vähintään 4 peliä päivän aikana kun joukkueita osallistui 5 kappaletta. Peliaika oli hiukan normaalia lyhyempi 2 x 10min aikataulupaineista johtuen.

Heti aamulla klo 10 pelien alkaessa nähtiin huippumatsi kun viime vuoden mestari Saha otti mittaa hopeajoukkueesta Sellusta. Matsi oli todella tasainen kummankin puolustaessa sinnikkäästi. Valkoisissa pelaava Saha oli pelissä hitusen parempi numeroin 2-1

BioBr sinnikkäästi puolustamassa maaliaan vapaalyönnissä.

Seuraava ottelu pelattiin violetin BioBR (biojalostamo+tutkimuskeskus) ja keltaisessa pelaavan Mestareiden (sellun vuoro- ja päivämestarit) kesken. Mestarit olivat saaneet kovan nipun kasaan tänä vuonna ja BioBR oli vähän helisemässä pallon pyöriessä heidän maalinsa ympärillä. Peli päättyi Mestareille 4-0

Vihreässä pelaava Sellun joukkue vei Paperin joukkuetta eikä päästänyt yhtään maalia omiin. Ottelu päättyi Sellun 4-0 voittoon.

Mestarit vs. Saha peli oli mielenkiintoinen, koska joukkueet tiedettiin tasaväkisiksi. Pelissä oli kova vääntö ja maalit vähissä. Peli päättyikin 1-1 tasapeliin.

Seuraavassa pelissä BioBr joutui koville kun vastaa asettui valkoiset vieraspelipaidat päällensä pukenut Sellu. Violettipaidat olivat koko ottelu muutaman askeleen Sellun joukkueen pelaajia perässä.

Pelissä nähtiin myös yksi rankkari Sellun pelaajan suorittamana. Vaikka reikäpallo ei rankkarissa löytänyt tietään maaliin, niin Sellu voitti pelin selvin 6-1 numeroin.

Mestarit vs. Paperi matsinkin niin kuin koko turnauksen tuomitsi oikeudenmukaisesti ja tiukasti Juuso Saarinen. Tämä tiukka vääntö päättyi Mestareiden niukkaan 2-1 voittoon.

Päivän pelit pelattiin hyvässä hengessä ja turnaus lähensi eri tehtaiden ja osastojen työntekijöitä ihan kirjaimellisesti. Oli mukava nähdä myös tehtaiden johtoa pelaamassa.

Tuomarin tauon jälkeen yhteen ottivat valkoinen Saha ja BioBR. Saha piti tässäkin pelissä tasonsa eikä antanut mahdollisuuksia violettipaidoille. Peli päättyi Sahalle 5-0.

Päivän loput pelit olivat tasaisia tuloksiltaan: Mestarit - Sellu 0 - 1 (kuva yllä), Saha - Paperi 2 - 0, Paperi - BioBR 0 - 4. Finaaliin pääsivät viime vuoden tapaan Sellu ja Saha.

Finaalit ovat aina olleet sähköisiä ja tunteet olleet pelaajilla pinnassa. Tämä vuosi ei tehnyt poikkeusta. Vaarallisia tilanteita nähtiin kummankin joukkueen maalilla. Erätauolla peli oli 1-1.

Toisella puoliajalla Sellun pelaajat löivät pökkyä pesään lisäten vauhtia jolloin maalipaikkoja siunaantui hyvin. Niinhän siinä sitten kävi, että Sellu kuittasi viime vuoden tekemällä maalin varsinaisella peliajalla ja voitti mestaruuden 2- 1.

Pelin jälkeen tuomari Juuso Saarinen palkitsi finaalin parhaat pelaajat ennen turnauksen palkintojen jakoa.

Voittajajoukkue Sellu

Toiseksi tullut Sahan joukkue

Kolmanneksi tullut Mestareiden joukkue

Neljäs BioBR joukkue

Viides Paperin joukkue

Pelin jälkeen suunnattiin Hyötiöön saunomaan ja syömään.

Tämäkin turnaus vaati joukon järjestäjiä ja saimme taas hienon kuvaajan ikuistamaan tapahtumamme. Kiitos jbkuvaukselle hienoista otoksista kuin myös toimitsijanaisille Eija ja Sirpa !